Plusnederlands

Veld


Op deze pagina geven we een overzicht van mogelijkheden om excursies te organiseren of sprekers uit de nodigen op school.


Manuscripten en Oude Drukken in de Koninklijke Bibliotheek: als je school in de omgeving van Den Haag staat, kun je een bezoek brengen aan de Koninklijke Bibliotheek en daar hun collecties van bijzondere en oude boeken bekijken. Neem contact op met Jeroen Vandommele, conservator (jeroenvandommele@kb.nl). Vanwege de kwetsbaarheid van de boeken is er wel een leeftijdsgrens: leerlingen moeten 16 jaar of ouder zijn.

Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam: als je school in de omgeving van Amsterdam staat, kun je een bezoek brengen aan de Bijzondere collecties van de UvA om hun collecties van bijzondere en oude boeken bekijken. Neem contact op met Paul Dijstelberge, conservator (P.Dijstelberge@uva.nl).

Bijzondere Collecties van de Universiteit Utrecht: als je school in de omgeving van Utrecht staat, kun je een bezoek brengen aan de Bijzondere collecties van de UU om hun collecties van bijzondere en oude boeken bekijken. Neem contact op met Maaike Wijnen (bibliotheek@uu.nl)


Neerlandici in de klas: via deze site kun je in contact komen met studenten Nederlands die naar scholen willen komen om daar uit te leggen wat die studie inhoudt.


Junior College: aan de Universiteit Groningen kun je verschillende soorten onderwijs volgen om je Cultuur en Maatschappijprofiel te verdiepen.
UTalent, colleges aan de Universiteit Utrecht: via deze site kun je jezelf inschrijven voor een college aan de Universiteit Utrecht.